pondělí 14. září 2015

Látky které stimulují svalstvo a pomáhají se spalováním a nejen to.

   Zajímá Vás tak jak mě vliv potravin na naše tělo co všechno ovlivňují tak tady Vám předkládám další z článků o některých druzích ovoce a vlivu na naše tělo.
   Kakaový prášek se získává se z nepražených kakaových bobů odrůdy Arriba nacional  lisováním kakaových bobů za studena. Při lisování se kakaové boby zpracovávají tak, aby byli zachovány klíčové vitamíny, minerály, antioxidanty a především enzymy, které se ničí při teplotách nad 40°C. Zároveň si takto upravený kakaový prášek zachovává chuťové vlastnosti a vůni kakaových bobů.
  Kakaový prášek i kakaové boby májí více antioxidantů a flavonoidů než např. borůvky, červené víno, černý nebo zelený čaj. Kakaový prášek je bohatý na  minerály včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu.

Účinky kakaového prášku:

  • stimuluje uvolňuje svalstvo
  • rozšiřuje cévy a společně s hořčíkem a vitamíny řady B příznivě ovlivňují centrální nervový systém
  • podporuje pozitivní, mladistvou a jasnou mysl, má stimulující a povzbuzující účinky
  • syrový kakaový prášek je skutečným antidepresivem
  • slouží jako vynikající prostředek na doplnění energie a vitality
  • přispívá k posílení imunitního systému
  • silný antioxidant

coco.jpg

 Višeň obecná,tyto plody nejsou ve srovnání s plody třešně tak sladké, zato ale obsahují více vitamínu A.
Plody obsahují třísloviny, kyselinu citronovou a jablečnou, draslík, vitamin C, jód, beta karoten, železo, hořčík, vápník, fosfor nebo zinek. Konzumace plodů višně je tedy vhodná jako doplněk při osteoporóze nebo některých nemocech štítné žlázy, pomáhají při poruchách krvetvorby (obsah železa). Obsažený vápník je užitečný pro dobrý stav kostí a zubů, dále pomáhají při snižování hladiny kyseliny močové (zde je zapotřebí většího množství), mají pozitivní vliv při bolestech páteře, při horečce, posilují stěny kapilár či působí protizánětlivě. Draslík je důležitý, pokud užíváte léky na odvodnění (diuretika), při jejichž užívání dochází ke ztrátám draslíku. Také jsou doporučovány proti zánětům, parodontóze a artritidě. Z plodů se také připravuje sirup.
cherry.jpg


 Výtažek z hroznových jader obsahuje dvě složky: jednu rozpustnou v tucích a jednu rozpustnou ve vodě; může proto pronikat všemi typy buněčných membrán a uplatňovat antioxidační ochranu ve všech tkáních, je tedy jednou z těch několika látek, které mohou procházet mozkovou krevní bariérou z krve do mozku. Znamená to, že může chránit před poškozením volnými radikály i mozkové buňky.
 Hlavní příznivé účinky: Svou velmi účinnou schopností posilovat dobrý stav krevních cév může výtažek z hroznových jader nejen snižovat riziko srdečních a mozkových příhod, ale zároveň i posilovat slabé nebo křehké vlásečnice a zvyšovat průtok krve především končetinami. Proto ho mnozí odborníci považují za prospěšný doplněk při téměř všech typech cévní nedostatečnosti a při stavech spojených se sníženou odolností cév. )e to hlavně u cukrovky, křečo­vých žil, některých typů impotence, snížené citlivosti a brnění paží a lýtek.   Ovlivňuje také občasné křeče v lýtkách.Příznivě se také může projevit u lidí pravidelně pracujících na PC. Nejméně jedna studie uvádí, že užívání 300 mg výtažku denně po dobu 60 dnů snižuje únavu očí spojenou s prací na monitoru počítače a zlepšuje kontrastní vidění.Mnozí léčitelé dnes doporučují výtažek z hroznových jader pro jeho protirakovinné účinky. Svým antioxidačním účinkem upravuje poškození genetického materiálu, který by mohl potenciálně vést k nádorovému bujení.Další příznivé účinky: Výtažek z hroznových jader pomáhá uchovávat a zesilovat kolagen v kůži, takže se často přidává do kosmetických krémů upravujících elasticitu kůže.Dalším příznivým účinkem je zklidnění alergických projevů. Potlačuje totiž uvolňování látek vyvolávajících alergickou reakci, především histaminu, což zase pomáhá zvládnout pestré alergické projevy od senné rýmy po kopřivku. Výtažek také blokuje uvolňování prostaglandinů, chemických látek účastnících se při vzniku alergických reakcí, bolestivých stavů, zánětů a menstruačních poruch, hlavně endometriózy.
 Pro dietu a a tělesný rozvoj zachování svalové hmoty při dietách a budování muscultury, jsou tyto látky potřebné jestli chcete hubnout nebo budovat svaly zkuste program ve kterém jsou látky o kterých se tu zmiňuji zastoupeny v optimálním množství. Víc se dozvíte když nás kontaktujete na Galvanoterapii a antiage.
grapes.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat